Search

Forums

Put your welcome message here. You can edit this in the admin site.

Monday, September 21, 2026 9:40:42 PM

Həyatın Qapıları Birdən Açılanda

5 days ago
#153 Quote
Adətən yazılarımı işdən evə qayıdarkən, metroda gedərkən yazıram. Bu gün də elədir. Telefonumun ekranı parıldayır, qulaqlıqda musiqi səsi, ətrafda isə insanların sükutu. Amma içimdə bir təbəssüm var. Elə bil ki, keçən ay baş verənləri bir daha yaşayıram. Sizə danışacağım hekayə bəlkə də çoxlarına tanış gələcək, amma mənim üçün tamamilə fərqli bir təcrübə oldu.

Peşəm dizaynerdir. Günlərim kompüter qarşısında keçir, rənglər, formalar, müştərilərin sonsuz tələbləri... Axşamlar isə beynimi boşaltmaq üçün nəsə etmək istəyirəm. Bəzən film izləyirəm, bəzən kitab oxuyuruq, amma son vaxtlar telefonumda oyunlar oynamaq vərdişim var. Təsadüfən bir gün sosial şəbəkədə dostumun paylaşdığı bir postu gördüm. O, Mostbet-də qazandığı bonusun ekran görüntüsünü paylaşmışdı. Düzünü deyim, əvvəllər onlayn kazino və mərc oyunlarına qarşı bir qədər ehtiyatlı idim. Elə bilirdim ki, bu, sadəcə pul itirmək üçün bir tələdir. Amma dostumun həvəsi məndə maraq oyatdı.

Elə həmin axşam qərar verdim ki, yoxlayım. Nə itirə bilərdim ki? Telefonum iPhone-dur, ona görə də App Store-da axtarış etdim. Yükləmək istəyəndə gördüm ki, bəzi ölkələrdə tətbiq birbaşa mağazada görünmür. Bir az araşdırdım və öyrəndim ki, mostbet indir ios üçün xüsusi bir yol var. Yəni, rəsmi sayt vasitəsilə profil yaratmaq və sonra tətbiqi yükləmək lazımdır. Əvvəlcə bir az çaşdım, amma addımları yavaş-yavaş izlədim. Qeydiyyatdan keçdim, e-poçtumu təsdiqlədim və bir neçə dəqiqə sonra telefonumun ekranında Mostbet ikonu peyda oldu. O an hiss etdim ki, sanki yeni bir qapı açılır. Bilmirdim ki, bu qapının arxasında məni nə gözləyir.

İlk günlərimdə çox ehtiyatlı davrandım. Balansıma kiçik bir məbləğ qoydum, sadəcə 20 manat. Məqsədim qazanmaq deyildi, sadəcə necə işlədiyini anlamaq idi. Oyunların interfeysi çox sadə və aydın idi. Slotlar, canlı kazino, idman mərcləri... Hər şey bir yerdə. Mən daha çox slot oyunlarına baxdım. Xüsusilə ""Sweet Bonanza"" və ""Gates of Olympus"" diqqətimi çəkdi. Rəngli, səsli, dinamik... Sanki kiçik bir əyləncə parkı kimi. İlk cəhdimdə heç nə qazanmadım, amma uduzmadım da. Sadəcə oynadım, izlədim, öyrəndim.

Həftələr keçdikcə Mostbet mənim üçün bir axşam vərdişinə çevrildi. İşdən sonra, yeməkdən sonra, yatmazdan əvvəl telefonu açıb bir-iki spin edirdim. Çox vaxt qazanmırdım, amma bəzən kiçik məbləğlər gəlirdi. 5 manat, 10 manat... Bu, mənim üçün böyük pul deyildi, amma bir həyəcan, bir gözlənti var idi. Elə bil ki, həyatın rutinini bir az da olsa pozurdu. Bir dəfə isə elə bir şey oldu ki, hələ də təəccüblənirəm.

Noyabr ayının ortaları idi. Hava soyuq, günlər qısa, işdə gərginlik çox idi. Bir layihəni son tarixə çatdırmağa çalışırdıq, müştəri hər gün yeni düzəlişlər göndərirdi. Axşam evə gələndə beynim tamamilə boşalmışdı. Yemək yedim, duş aldım və çarpayıya uzandım. Telefonu götürdüm, Mostbet-i açdım. O gün balansımda cəmi 15 manat qalmışdı. Düşündüm ki, axırıncı dəfə oynayım, sonra bir müddət fasilə verim. ""Big Bass Bonanza"" oyununu seçdim. Bu oyunu çox sevirdim, çünki balıqçılıq teması mənə uşaqlığımı xatırladırdı. Atamla gedirdiyim balıq ovu səfərləri... Nostalji bir an idi.

Spineləri fırlatmağa başladım. İlk onlarla heç nə yox idi. Sonra birdən ekranda üç skatter simvolu göründü. Bu, pulsuz spin demək idi. Ürəyim bir az sürətlə döyünməyə başladı. Pulsuz spinlər zamanı ekranda balıqlar görünməyə başladı, hər biri müəyyən bir məbləğ gətirirdi. 2 manat, 5 manat, 10 manat... Sonra ekranda böyük bir balıq peyda oldu və 250 manat dəyərində idi. O an nəfəsimi saxladım. Ümumi qazanc 400 manatdan çox idi. Bu, mənim üçün böyük bir məbləğ deyildi, amma hiss etdiyim sevinc əsl idi. Sanki bütün həftənin yorğunluğu bir anda yox oldu.

Ertəsi gün dostuma zəng etdim və ona danışdım. O, güldü və dedi: ""Sən də artıq bu işə düşdün, qardaş!"" Elə həmin gün o, mənə bir məsləhət verdi: mostbet indir ios üçün daha asan bir üsul var, sadəcə saytda mobil versiyanı yükləmək kifayətdir. Mən artıq yükləmişdim, amma onun bu tövsiyəsi
0